Χρήσιμες Συμβουλες

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023 (επιδότηση)

Το Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023 θα αρχίσει να τρέχει το επόμενο διάστημα. Ακολούθως οι νέοι που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό λογικά θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις εντός του Απριλίου.Προβλέπει επιδοτήσεις έως και 90% για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και 30% για εργασίες ανακαίνισης.Ποιούς αφορά το Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023 και με τι κριτήρια μπορεί να συμμετάσχει κάποιος?

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να είναι γεννημένος από 01/01/1984 έως και 31/12/2005.
  • Να έχει εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία (μονοκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία).
  • Προτεραιότητα θα έχουν οι περιοχές με συχνές ακραίες καιρικές συνθήκες, τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και οι παλαιότερες κατοικίες.
  • Για το σκέλος του “Εξοικονομώ” ο αιτών θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ.
  • Για το “Ανακαινίζω” ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
  • Για την υπαγωγή στο ανακαινίζω το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του αιτούμενου να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την δήλωση των στοιχείων ακινήτων Ε9.
  • Στο ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα προσμετρούνται το Συνολικό Δηλωθέν εισόδημα, τα Απαλλασσόμενα και Αυτοτελή Φορολογούμενα εισοδήματα καθώς και η Προστιθέμενη Διαφορά Αντικειμενικών Δαπανών, όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος.
  • Να είναι ιδιοκτήτες κατά πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% για να ενταχθούν στο “Ανακαινίζω”.
  • Για κάθε επιλέξιμη κατοικία επιτρέπεται να υποβάλουμε μιας μόνο αίτηση.
  • Δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης μόνο για το “Ανακαινίζω”. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο “Ανακαινίζω” είναι η συμμετοχή στο “Εξοικονομώ”.
  • Οι κατοικίες που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και «Εξοικονομώ 2021» δεν μπορούν να συμμετέχουν στο τρέχων πρόγραμμα. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση συμμετέχοντος διαμερίσματος αίτησης πολυκατοικίας «τύπου Β» του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σε αυτή την περίπτωση το υποβάλλουμε ως μεμονωμένο διαμέρισμα στο τρέχον πρόγραμμα.

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι κατηγορίες παρεμβάσεων

Παρακάτω είναι οι πίνακες με τα οικονομικά κριτήρια και τις κατηγορίες παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν:

Εισοδηματικά κριτήρια Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023

Οι Κατηγορίες/ υποκατηγορίες παρεμβάσεων του προγράμματος:

Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους” καλύπτει επιλεγόμενες δαπάνες του συμμετέχοντος για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας έως 35.000 ευρώ.

Η πρόταση μας

Για να πραγματοποιήσετε αποτελεσματικά το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023” μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΔΕΛΗΣ Α.Ε. Με την εμπειρία χρόνων και τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτουμε να σας δώσουμε λύση σε ότι χρειάζεστε. Έχουμε υψηλή εξειδίκευση σε: Συστήματα θέρμανσης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοματισμούς θέρμανσης και ενδοδαπέδια θέρμανση. Προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου οι οποίες περιλαμβάνουν: Εγκαταστάσεις, κατασκευές, τεχνική υποστήριξη, service και καθοδήγηση στις διαδικασίες αίτησης του προγράμματος “Εξοικονομώ-Ανακαινίζω”.

Ειδικές τιμές σε όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023”

Χρήσιμα άρθρα:

Εγκατάσταση-τοποθέτηση στα ενεργειακά τζάκια
Οικονομικότερη αγορά για αποδοτική θέρμανση
Ενεργειακό τζάκι vs Παραδοσιακό τζάκι

Επικοινώνησε μαζί μας:
Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com
, delis_sa@hotmail.com
To site μας: energeiakatzakia.gr