Χρήσιμες Συμβουλες

Οι διάφορες κατηγορίες ενεργειακών τζακιών

Στην έρευνα του προκειμένου κάποιος να βάλει ενεργειακό τζάκι θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ενεργειακών τζακιών. Αυτές οι κατηγορίες θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους μελλοντικούς αγοραστές και να τους βάλουν σε αρκετά διλήμματα όσο αφορά το ποιά τους συμφέρει. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις κατηγορίες που υπάρχουν προς βοήθεια του αναγνώστη.

Κατηγορίες ενεργειακών τζακιών

Παρακάτω θα παραθέσουμε τις κατηγορίες ενεργειακών τζακιών που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά. Τα σχέδια τους είναι συνήθως: Ίσια, γωνιακά, πρισματικά, δύο όψεων, τριών όψεων και τούνελ. Συνήθως το υλικό κατασκευής τους είναι μσντέμι ή χάλυβας. Οι αποδόσεις τους φτάνουν κατά μέσο όρο στο 80%.

Αερόθερμα ενεργειακά τζάκια

Η λειτουργία τους κατά κύριο λόγο είναι με την χρήση του βεντιλατέρ να προωθούν την θερμότητα που παράγει το ενεργειακό τζάκι όσο πιο πολύ γίνεται. Επιπλέον έχουν δύο διαφορετικούς τύπους πόρτας, συρόμενη προς τα πάνω και ανοιγόμενη.

Αερόθερμο τζάκι EdilKamin Blokk 90

Τζάκια καλοριφέρ (Υδραυλικά ενεργειακά τζάκια)

Αυτά τα τζάκια προωθούν την θερμότητα τους μέσω της χρήσης σωμάτων καλοριφέρ. Το τζάκι συνδέεται με τα σώματα καλοριφέρ και τα ζεσταίνει με αποτέλεσμα να ζεσταίνουν και άλλους χώρους πέρα από τον χώρο που είναι τζάκι. Υπάρχει και παραλλαγή αυτής της κατηγορίας που μέσω μπόιλερ παρέχουν ζεστό νερό για χρήση στο σπίτι.

Τζάκι καλοριφέρ ACQUATONDO 29 – Πρισματικό

Τζάκια κασέτες (Ένθετα ενεργειακά τζάκια)

Τα τζάκια κασέτες είναι προκατασκευασμένες ενεργειακές εστίες που σκοπός τους είναι με την εισαγωγή τους σε παραδοσιακά τζάκια να τα μετατρέπουν σε ενεργειακά. Συνήθως θερμαίνουν αερόθερμα προς τα έξω με την χρήση βεντιλατέρ προς τους άλλους χώρους ή και μέσω αεραγωγών σε κοντινό δωμάτιο. Είναι διαθέσιμες σε διάφορες διαστάσεις ανάλογα με τις διαστάσεις του παραδοσιακού τζακιού και κάποιες εταιρείες παρέχουν την δυνατότητα επιλογής ειδικών διαστάσεων.

Αερόθερμη Ενεργειακή Κασέτα Τζακιού Neat Line 80

Η εταιρεία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. με την εμπειρία χρόνων και τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτει θα σας δώσει την λύση σε ότι χρειάζεστε.

Χρήσιμα άρθρα:
Παραδοσιακό vs ενεργειακό τζάκι
Εγκατάσταση-τοποθέτηση στα ενεργειακά τζάκια
Πετρέλαιο ή ξύλο? Ένας περιεκτικός οδηγός

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com