Χρήσιμες Συμβουλες

Το λάθος με τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης

NEAT_AIR_3D_ENG

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το λάθος με τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης.
Το κύριο λάθος πηγάζει από τους ίδιους του έμπορους που καπηλεύονται τον χαρακτηρισμό “ενεργειακό” προς όφελος τους.
Φυσικά επωφελούνται από αυτό τον χαρακτηρισμό επειδή τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης κατά γενική ομολογία είναι προτιμούμενα από τον περισσότερο κόσμο ως αποδοτικότερα. Όμως πότε αυτές οι γραμμές είναι γκρίζες και ένα ενεργειακό σύστημα θέρμανσης είναι “ενεργειακό” μόνο στα “χαρτιά”?

Αρχικά αυτό το άρθρο γράφτηκε μετά από προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων της εταιρείας μας ΔΕΛΗΣ Α.Ε. Εμείς ως πάροχος τέτοιων συστημάτων ανά καιρούς έχουμε κληθεί να συντηρήσουμε ή και να επιδιορθώσουμε ενεργειακά συστήματα που έχουν προμηθεύσει και εγκαταστήσει άλλες εταιρείες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε κληθεί για εγκαταστάσεις άλλων έχουμε δει πολλά παράδοξα.

Το λάθος με τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης: Οι πατέντες

Αρχικό λάθος που έχουμε παρατηρήσει είναι οι λεγόμενες πατέντες.
Οι πατέντες αυτές πλασσάρονται στο σύνολο τους ως έγκυρα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης από “ειδικούς” θέρμανσης σε κάθε γειτονιά.
Φυσικά αυτές οι πατέντες δεν διακατέχονται ούτε από ασφάλεια, ούτε από αξιοπιστία και τέλος φυσικά ούτε από αποδοτικότητα.
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ενεργειακή εστία λοιπόν είναι μία εστία κλειστού τύπου  η οποία αποδίδει ενέργεια σε ποσοστό περισσότερο από 60% και συνδυάζεται με ρυθμιζόμενη καύση.
Η θέρμανση μεταφέρεται είτε μέσω του αέρα είτε μέσα από το νερό του καλοριφέρ.
Οι πατέντες αυτές ούτε αποδίδουν, ούτε διαθέτουν ρυθμιζόμενη καύση, ούτε παρέχουν ασφάλεια. Εν τέλει αποτελούν φτωχά ημίμετρα που δεν προτείνονται από την εταιρεία μας.

Πολύ φθηνά ενεργειακά συστήματα θέρμανσης με πολύ μικρή απόδοση

Φυσικά στο παιχνίδι αυτό μπαίνουν και εταιρείες εκτός από “ειδικους” χαμηλής δυναμικότητας με “πατέντες”.
Αυτές οι εταιρείες κατασκευάζουν πολύ φθηνά ενεργειακά συστήματα θέρμανσης με το να ρίχνουν υπερβολικά πολύ την ποιότητα του προϊόντος.
Φυσικά αυτή η πτώση της ποιότητας το καθιστά πολύ χαμηλό σε απόδοση, κάποιος θα έλεγε πως το καθιστά σχεδόν μη ενεργειακό.
Αυτές οι εκπτώσεις στην ποιότητα μπορούν να γίνουν από την ποιότητα των υλικών, τις λειτουργίες, τους μηχανισμούς και τους αυτοματισμούς του συστήματος.

Ενεργειακά συστήματα θέρμανσης με λάθη στην εγκατάσταση

Τέλος φυσικά ακόμα και σε σοβαρά πιστοποιημένα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης μπορούν να γίνουν λάθη.
Αυτά τα λάθη αφορούν κατά κύριο λόγο τις επιλογές που έκανε όποιος έκανε την εγκατάσταση του συστήματος.
Λάθος τοποθέτηση σωληνών, έλλειψη μόνωσης σε σημεία που πρέπει να μονωθούν και μόνωση σημείων σε σημεία που δεν πρέπει να μονώνονται.
Αυτά είναι λίγα από τα λάθη που έχουμε συναντήσει κατά την κλήση μας στο να βελτιώσουμε την κατάσταση ενός τέτοιου συστηματος.

Η πρόταση μας

 Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η εταιρία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. προτείνει , συνεργάζεται και προωθεί μόνο πιστοποιημένα ευρωπαϊκά προϊόντα τα οποία ακολουθούνται από έγγραφες πιστοποιήσεις. Για να ζεσταίνεστε και να κοιμάστε ήσυχοι. Διαθέτουμε τα πάντα για εσάς. Ζεσταίνουμε τα όνειρά σας, τα κάνουμε πραγματικότητα. Σας περιμένουμε!!

Χρήσιμα άρθρα:

Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους: Ευκαιρία για αναβάθμιση

Προσφορές στα ενεργειακά τζάκια EdilKamin

Καλέστε μας στο 217000 9300 ή στο 694 621 1061