Χρήσιμες Συμβουλες

Τα αξεσουάρ των BBQ που χρειαζόμαστε

BBQ

Ο καιρός άνοιξε και η φύση άνθισε, η Πρωτομαγιά είναι κοντά στο να σημάνει την αρχή του τέλους της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει πως είναι ο ιδανικός καιρός για να οργανώσουμε ένα καλό BBQ με οικογένεια και φίλους. Ποιά είναι όμως τα αξεσουάρ των BBQ που χρειαζόμαστε για ένα επιτυχημένο ψήσιμο? Εδώ θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα αξεσουάρ των BBQ, τις εστίες του ψησίματος και άλλα.

Τα αξεσουάρ των BBQ: Οι ψησταριές

Καταρχάς βασικό είναι να κατανοήσουμε τις ανάγκες που έχουμε γιατί από περίπτωση σε περίπτωση διαφέρουν. Για κάθε τύπο κρέατος συνήθως χρειαζόμαστε και διαφορετικά αξεσουάρ αλλά καλό είναι να διαθέτουμε κάποια βασικά αξεσουάρ. Το βασικότερο όλων είναι να έχουμε μια ψησταριά που να ταιριάζει στις ανάγκες μας και στο χώρο μας. Οι ψησταριές που έχουν τις περισσότερες δυνατότητες συνήθως είναι οι χτιστές ψησταριές. Αυτές οι ψησταριές έχουν μεγάλη απόδοση στο ψήσιμο και διατίθονται για κάθε είδους κρέας. Η ευκολία τους είναι ότι κάποιος μπορεί να ψήσει με τέτοιες ψησταριές μεγάλα κομμάτια κρέατος (Αρνί, κατσίκι, γουρνοπούλα) με τη χρήση σούβλας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι η ασφάλεια που προσφέρουν καθώς κλείνουν την φωτιά και δεν κινδυνεύει από εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. άνεμος). Πολύ βοηθητικό για την καύση της φωτιάς είναι και το υλικό κατασκεύης τους. Πιο συγκεκριμένα είναι κατασκευασμένα από πυρότουβλα τα οποία έχουν πολύ μεγάλη θερμοχωρητικότητα και περιβάλλονται από θερμομπετόν.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα ψησταριών που διαθέτουμε στον παρακάτω σύνδεσμο: Οι ψησταριές μας

Τα αξεσουάρ των BBQ: Οι σούβλες

Οι σούβλες ποικίλουν σε διαστάσεις ανάλογα με το τι τις χρειαζόμαστε. Αν πχ θέλουμε να ψήσουμε αρνί ή κοκορέτσι προτιμούμε μια μεγάλη σούβλα ενώ π.χ. για ένα κοντοσούβλι προτιμούμε σουβλί (μικρή ειδική σούβλα).
Επίσης οι σούβλες διαχωρίζονται και στο υλικό κατασκευής τους σε ανοξείδωτες και γαλβανιζέ. Οι ανοξείδωτες είναι πιο ποιοτικές αλλά και πιο ακριβές από τις γαλβανιζέ.

Σούβλες διάφορων διαστάσεων και τα μοτέρ τους

Κοχλίες για σούβλες

Ανάλογα με το BBQ μας μπορούμε να προσαρμόσουμε και αντίστοιχα κοχλίες για σούβλες. Οι κοχλίες ή αλλιώς ατέρμονες μπορούν να έχουν θέση από 2 σούβλες έως και 5 διπλές θέσεις για σούβλες (συνολικά 10 σούβλες). Πρόκειται για ένα εύκολο σύστημα για να εγκαταστηθεί στο BBQ μας που μας προσφέρει αυτοματοποιημένο ισορροπημένο ψήσιμο με γύρισμα στα κρέατα μας. Για την αυτόματη κίνηση του ατέρμονα χρειάζεται και μοτέρ για BBQ.

Μοτέρ

Σχάρες ψησίματος

Πολύ σημαντικό αξεσουάρ για το ψήσιμο αφού μας επιτρέπει να ακουμπάμε το κρέας που θέλουμε να ψήσουμε πάνω από την φωτιά με ασφάλεια. Αρχικά υπάρχουν σταθερές μεγάλες σχάρες για την τοποθέτηση κρεάτων. Άλλες πολύ χρήσιμες σχάρες είναι οι σχάρες χειρός με τις οποίες μπορεί εύκολα κάποιος να γυρίσει πολλά κρέατα μαζί. Οι σταθερές σχάρες αλλά και οι σχάρες χειρός αν το επιλέξουμε διαθέτουν πόδια για να τοποθετούνται αρκετά ψηλότερα από την φωτιά. Επίσης ένας άλλος διαχωρισμός στις σχάρες υπάρχει και στον τύπο τους σε ίσιες και σε καρέ. Οι ίσιες είναι πιο οικονομικές αλλά στις καρέ το κρέας είναι πιο διασφαλισμένο καθώς δεν μπορεί να πέσει κατα λάθος ανάμεσα από τις σχισμές της σχάρας.

Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα τοποθέτησης σχαρών

Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις περιστάσεις υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένα συστήματα τοποθέτησης σχαρών. Με τα συστήματα αυτά μπορεί κάποιος να τοποθετήσει τις σχάρες σε ρυθμιζόμενο ύψος πάνω από τη φωτιά για ένα ελεγχόμενο και ξεκούραστο ψήσιμο.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε για το μπάρμπεκιου σας η ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι εδώ για να σας καλύψει!

Χρήσιμα άρθρα:
Προσφορές στα ενεργειακά τζάκια EdilKamin
Ενεργειακό vs παραδοσιακό τζάκι

Η εταιρεία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. Με την εμπειρία χρόνων και τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτει θα σας δώσει την λύση σε ότι χρειάζεστε.
Καλέστε μας στο: 217 000 9300 ή στο 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com
Το site μας: energeiakatzakia.gr