Παρουσιάσεις Προϊόντων, Χρήσιμες Συμβουλες

Κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους

Κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους

Η τοποθέτηση τζακιών σε ένα σπίτι δεν γίνεται απαραίτητα για να καλύψουμε τις ανάγκες θέρμανσης ενός μεγάλου σπιτιού. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θέλουμε να θερμάνουμε κάποιον μικρό χώρο όπως πχ: Ένα υπνοδωμάτιο, μια γκαρσονιέρα, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, Airbnb κλπ. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι ποιά είναι τα κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους?
Παρακάτω θα παρουσιάσουμε κάποιες περιπτώσεις τέτοιων τζακιών ιδανικών για τοποθέτηση σε μικρούς χώρους.

Προϋποθέσεις που καθιστούν κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους

Η βασικότερη προϋπόθεση που καθιστά ένα τζάκι κατάλληλο για τοποθέτηση σε περιορισμένους χώρους προφανώς είναι το μέγεθος του.
Ένα σύνηθες τζάκι έχει βάθος μεταξύ 60 και 80 εκατοστών. Προφανώς το ιδανικό σε αυτή την περίπτωση είναι ένα τζάκι να έχει σημαντικά μικρότερο βάθος από το σύνηθες βάθος που προαναφέραμε.
Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι να είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξοικονομεί χώρο πέρα του μεγέθους του. Συνήθως τέτοιες κατασκευαστικές επιλογές έχουν να κάνουν περισσότερο με το άνοιγμα της πόρτας και τον τρόπο τοποθέτησης του εκάστοτε τζακιού.
Ταυτόχρονα με το μικρό μέγεθος βασική προϋπόθεση επίσης είναι να έχουν αναλογικά μεγάλη ισχύ. Δηλαδή να διαθέτουν ισχύς 8 KW και πάνω. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως αν πχ ένα τζάκι είναι 6 KW είναι απαγορευτικό για τοποθέτηση σε μικρό χώρο. Αν διαθέτει σχετικά καλή απόδοση είναι και αυτό σίγουρα μια βιώσιμη επιλογή.
Τέλος βασικό κριτήριο είναι να είναι οικονομική επιλογή. Αυτό σημαίνει να συνδυάζει καλή τιμή, χωρίς φυσικά αυτό να γίνεται σε βάρος της απόδοσης.

Ακολουθούν οι προτάσεις μας για κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους.

Προτάσεις για κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό στο τι αναφερόμαστε ακριβώς παρακάτω θα παραθέσουμε παραδείγματα τέτοιων τζακιών:

SIMPLE KRATKI γωνιακό αερόθερμο τζάκι

Το Simple της Kratki είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αερόθερμου τζακιού για μικρούς χώρους.
Είναι ένα γωνιακό τζάκι σε εκδόσεις 6 KW, 8 KW και 15 KW.

Η έκδοση 6 KW διαθέτει επένδυση από Termotec και μπορούμε να την δούμε στην φωτογραφία παρακάτω:

Βασικά χαρακτηριστικά SIMPLE

  1. Διαστάσεις: 43,3 x 70,1 x 67,5 cm
  2. Ισχύς: 6 KW, 8 KW, 15 KW
  3. Σχήμα εστίας: Γωνιακό
  4. Βάρος: 115 kg
  5. Ενεργειακή Κλάση: A
  6. Απόδοση: 80%
  7. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη

Όπως μπορεί να παρατηρήσει από το παραπάνω τζάκι SIMPLE της KRATKI είναι ιδανικό για τοποθέτηση καθώς το βάθος του έως και το πόμολο είναι 43,3 cm. Αν μάλιστα αγνοήσουμε το πόμολο το βάθος του είναι περίπου στα 40 cm. Διαθέτει εξαιρετική θέα της φωτιάς καθώς μπορούμε να δούμε την φωτιά και μέσω της διαμπερές γωνίας.
Τα ανθεκτικά κεραμικά στο μπροστινό μέρος του ενεργειακού τζακιού, αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 660°C και επιπλέον το γυαλί έχει πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας. Το ενεργειακό τζάκι Simple είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες χάρη στη χρήση υψηλής ποιότητας ατσάλι.

Δείτε περισσότερα για το Simple εδώ.

Όλα τα τζάκια που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο είναι κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους.

FLOKI KRATKI ενεργειακό τζάκι αερόθερμο

Ίσως και το καταλληλότερο τζάκι όσο αφορά την τοποθέτηση σε περιορισμένο χώρο. Βγαίνει σε δύο εκδόσεις: Την ίσια έκδοση καθώς και την γωνιακή έκδοση. Ο λόγος που το κάνει ιδανικό είναι το μικρό του μέγεθος καθώς και η σωλήνα εξαγωγής που βγαίνει κατευθείαν στο πίσω μέρος.
Με αυτή την ιδιομορφία της σωλήνας, μπορεί να βγάλουμε την εξαγωγή αέρα στο πίσω μέρος και μετά με μια αντίθετη γωνία και εξωτερική σωλήνα να φύγει η σωλήνα εκτός του κτιρίου κατευθείαν προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειαζόμαστε τρύπα στο ταβάνι για να βγει η σωλήνα εξωτερικά.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο καθώς και με την τοποθέτηση του σε βάση μπορούμε να το στήσουμε και ως τζακόσομπα. Δηλαδή να το τοποθετήσουμε χωρίς να το καλύψουμε με γυψοσανίδα.

Βασικά χαρακτηριστικά FLOKI

  1. Διαστάσεις: 42,5 χ 65,0 χ 114,8 cm
  2. Ισχύς: 8 KW
  3. Σχήμα εστίας: Ίσιο ή Γωνιακό
  4. Ενεργειακή Κλάση: Α
  5. Απόδοση: 79,7%
  6. Βάρος: 136 kg
  7. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη

Ο συνδυασμός του μικρού μεγέθους του, της ιδιαιτερότητας της κατασκευής της εξαγωγής του καθώς και το αναλογικά μεγάλο τζάμι σε σχέση με το μέγεθος του, το καθιστούν ιδανικό για τοποθέτηση σε μικρά δωμάτια (υπνοδωμάτια, Airbnb, μικρά δωμάτια, δωμάτια ξενοδοχείων). Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί πως στην νοοτροπία αυτών των τζακιών λόγω της προεξέχων κορνίζας τους, αν χρειαστεί να καλυφθούν με με επένδυση γυψοσανίδας δεν χρειάζεται να υπερκαλυφθεί το τζάκι.
Χρειάζεται απλά να καλυφθει το τζάκι με γυψοσανίδα (και μόνωση πίσω από αυτή) μέχρι την κορνίζα που μένει εκτός της επένδυσης. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε χρήματα καθώς χρειάζονται λιγότερα υλικά για την επένδυση αλλά επίσης το κυριότερο εξοικονομούμε χώρο. Για να γίνει κατανοητό αυτό θα θέσουμε ένα παράδειγμα. Για ένα τζάκι χωρίς τέτοιου τύπου κορνίζα και συρόμενη πόρτα χρειάζεται να υπερκαλυφθεί με γυψοσανίδα. Δηλαδή αν ένα τζάκι έχει 60 εκατοστά βάθος η γυψοσανίδα θα υπερβεί τα 60 και θα καταλήξει κοντά στα 70 εκατοστά. Άρα έτσι στερούμαστε 10 εκατοστά εξτρά σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο.

Δείτε περισσότερα για το Floki εδώ.

ANTEK KRATKI ανοιγόμενο ενεργειακό τζάκι

Μια πιο οικονομική λύση είναι το ANTEK PF KRATKI.
Ένα ενεργειακό αερόθερμο τζάκι μικρού μεγέθους με τραπεζοειδή πλάκα εδάφους και ανοιγόμενη πόρτα. Το υλικό κατασκευής του είναι το μαντέμι.

Βασικά χαρακτηριστικά ANTEK

  1. Διαστάσεις: 33,4 x 60 x 62.2 cm
  2. Ισχύς: 10 KW
  3. Ενεργειακή Κλάση: A
  4. Σχήμα Εστίας: Ίσιο
  5. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη
  6. Απόδοση: 76%
  7. Βάρος: 91 kg

Μιά άλλη έκδοση του ANTEK είναι το ANTEK DECO. Διαθέτει υψηλή αισθητική καθώς το εξωτερικό γυαλί του είναι βαμμένο με μέθοδο μεταξοτυπίας.

ANTEK DECO KRATKI

Παρακάτω παρουσιάζουμε το τελευταίο τζάκι αυτής της κατηγορίας. Ωστόσο διαθέτει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει.
Όλα τα προϊόντα της KRATKI διαθέτουν εγγύηση 5 χρόνων και είναι κατασκευασμένα με τα υψηλότερα ενεργειακά πρότυπα.

MAJA P KRATKI γωνιακό ενεργειακό τζάκι

Ένα γωνιακό ενεργειακό τζάκι κατασκευασμένο από υψηλής ανθεκτικότητας μαντέμι. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως είναι γωνιακό τζάκι, όμως με σταθερό γωνιακό τζάμι. Αυτό σημαίνει πως η πόρτα ανοίγει ανεξάρτητα από το γωνιακό τζάμι που μένει σταθερό.

Βασικά χαρακτηριστικά MAJA P

  1. Διαστάσεις: 36 x 60,9 x 70.1 cm
  2. Ισχύς: 8 KW
  3. Ενεργειακή Κλάση: Α
  4. Σχήμα Εστίας: Γωνιακό
  5. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη
  6. Απόδοση: 80%
  7. Βάρος: 128 kg

Επίσης διακρίνεται για το ιδιαίτερα στενό μέγεθος του καθώς το βάθος του εκτός του πομόλου είναι στα 36 cm.

Κατάλληλα τζάκια για μικρούς χώρους: Επίλογος

Τα παραπάνω μοντέλα τζακιών προτείνονται για την τοποθέτηση σε μικρούς και στενούς χώρους. Όλα μπορούν να στηθούν ως τζακόσομπες (δηλαδή χωρίς επένδυση γυψοσανίδας) και όλα προωθούν την οικονομία, τόσο χώρου όσο και χρημάτων. Φυσικά ιδανικά για κάλυψη μικρών χώρων αλλά και με δυνατότητες κάλυψης μεγαλύτερων χώρων.
Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα διαθέτουν δυνατότητα κάλυψης χώρου έως και 100 τετραγωνικά μέτρα.
Τέλος και ίσως το σημαντικότερο είναι η ιδανική λύση για όσους διαθέτουν πολλά μικρά δωμάτια για εκμετάλλευση. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να παρέχουν σε αυτά τα δωμάτια μια αυτόνομη και φθηνή θέρμανση.

DELIS WEB

Προμηθευτείτε από την ΔΕΛΗΣ Α.Ε. το τζάκι στις καλύτερες τιμές της αγοράς!
Επίσης προσφέρουμε υπηρεσίες τοποθέτησης, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061

Email: delistzakia@gmail.com

Site: energeiakatzakia.gr

Χρήσιμα άρθρα

Η διαχρονικότητα του ξύλου ως καύσιμη ύλη
Ενεργειακή κασέτα τζακιού: Τι είναι
Ενεργειακές σόμπες: Τι να προσέξετε