Παρουσιάσεις Προϊόντων, Χρήσιμες Συμβουλες

Η διαχρονικότητα του ξύλου ως καύσιμη ύλη

kausoksila

Η διαχρονικότητα του ξύλου κατά την πάροδο των χρόνων ως καύσιμη ύλη είναι πραγματικά κάτι το αξιοθαύμαστο. Από την αρχαιότητα έως και σήμερα χρησιμοποιείται για θέρμανση (και όχι μόνο) και όπως φαίνεται δεν πρόκειτα να αλλάξει αυτό στο άμεσο μέλλον. Συγκριτικά πρέπει να σκεφτούμε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει κατά την πάροδο των χρόνων εν αντιθέσει με το ξύλο.


Ένα πολύ απλό παράδειγμα ραγδαίας αλλαγής είναι τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε (άλογα, άμαξες, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα κλπ.). Βέβαια όλα τα μεταφορικά μέσα της ξηράς έχουν έναν κοινό παρανομαστή που υπάρχει πάλι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αυτός ο κοινός παρανομαστής δεν είναι άλλος από τον τροχό. Ο τροχός παρόλο που έχει εξελιχθεί και ο ίδιος η φιλοσοφία του παραμένει ίδια. Αυτό που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό είναι το μέσο που τον χρησιμοποιεί.
Αντίστοιχα στο ξύλο και την θέρμανση αυτό που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό είναι το μέσο που το χρησιμοποιεί για καύση. Τι είναι όμως αυτό που έχει κάνει τον συνδυασμό ξύλου-ενεργειακό μέσο θέρμανσης τόσο δυνατό?

Μέσα θέρμανσης καύσης ξύλου ανά τα χρόνια

Τα μέσα θέρμανσης έχουν εξελιχθεί απίστευτα, ειδικά κατά τα 20 τελευταία χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης τους έχει εκθετικό ρυθμό. Αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Ένας παράγοντας είναι η εξέλιξη των τεχνολογιών και των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή τους. Έχουμε αλλάξει πάρα πολύ από την αρχαιότητα πουτο μέσο καύσης για το ξύλο που χρησιμοποιούσαμε ήταν ο ανοιχτός λάκκος. Πλέον τα βέλτιστα μέσα θέρμανσης είναι τα ενεργειακά, ειδικότερα όσο αφορά το ξύλο την τιμητική τους έχουν τα ενεργειακά τζάκια, οι ενεργειακές κασέτες τζακιού, οι ενεργειακές σόμπες και οι λέβητες.

Τα ενεργειακά μέσα θέρμανσης μεγιστοποιούν τα οφέλη του ξύλου λόγω της πολύ αποδοτικής τους καύσης. Αυτό φυσικά βοηθάει στην εξοικονόμηση γιατί ο συνδυασμός της πλέον οικονομικής τιμής του ξύλου με την μέγιστη αξιοποίηση της απόδοσης του είναι ακαταμάχητος. Το ξύλο και τα παράγωγα του η αλήθεια είναι πως είναι οικονομικότερο από τα άλλα καύσιμα θέρμανσης από ανέκαθεν. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στη σημερινή εποχή της ενεργειακής κρίσης. Τα υπόλοιπα καύσιμα (πετρέλαιοα, αέριο, υγραέριο, ρεύμα κλπ) είναι πλέον απλησίαστα στην εποχή της ενεργειακής κρίσης. Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα σύγκρισης μας για τα καύσιμα θέρμανσης εδώ.

Κλασσικό παραδοσιακό τζάκι ανοιχτού τύπου

Μεγάλο όφελος επίσης προκύπτει από την καύση ξύλου όσο αφορά την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό γίνεται καθώς η καύση ξύλου είναι ουδέτερη ως προς την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Η ουδετερότητα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα επιτυγχάνεται καθώς το ξύλο πριν κοπεί έχει ήδη παράξει τόσο οξυγόνο και έχει απορροφήσει τόσο διοξείδιο του άνθρακα που καλύπτει την ποσότητα διοξειδίου που απελευθερώνεται κατά την καύση του.

Αρχικά είχαμε τα παραδοσιακά τζάκια για την καύση των ξύλων. Απλές κατασκευές εύκολες στην κατασκευή και στην χρήση αλλά με πολύ χαμηλή απόδοση, Η απόδοση τους κυμαίνεται συνήθως γύρω στο 10% που όπως καταλαβαίνει κάποιος δεν είναι επαρκές για την αποτελεσματική θέρμανση ενος κρύου χώρου.

Έπειτα είχαμε τις απλές παραδοσιακές ξυλόσομπες και στόφες. Ελαφρώς πιο αποδοτικές σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια και συνήθως πιο ασφαλείς. Η περισσότερη απόδοση αλλά και ασφάλεια πηγάζει από το ότι το σύστημα γίνεται κλειστό πλέον σε σχέση με το παραδοσιακό τζάκι. Αυτό διατηρεί την θερμότητα αλλά επίσης αυξάνει και την ασφάλεια καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιο ξύλο να φύγει εκτός εστίας. Άρα όπως καταλαβαίνουμε η κλειστότητα ενός μέσου θέρμανσης είναι σημαντικός παράγοντας στην απόδοση του.

Όλα αυτά τα μέσα βέβαια ήταν περιορισμένα με βάση την τεχνολογία του παρελθόντος. Όμως τι ισχύει την σημερινή εποχή και κυρίως τι συμφέρει τον μέσο καταναλωτή για τη θέρμανση του.

Η μετάβαση των μέσων θέρμανσης ξύλου στη σημερινή εποχή

Φυσικά παρόλο που η διαχρονικότητα του ξύλου είναι σταθερή η εξέλιξη των μέσων καύσης τους αυξάνεται. Αυτό σημαίνει πως τα μέσα εξελίσσονται προς το καλύτερο συνεχώς και πλέον κυριαρχούν τα ενεργειακά. Ενεργειακά μέσα καύσης είναι τα ενεργειακά τζάκια, ενεργειακά τζάκια-καλοριφέρ, ενεργειακά τζάκια πέλλετ, ενεργειακές αερόθερμες σόμπες, ενεργειακές σόμπες-καλοριφέρ κ.α. Αυτά τα μέσα θέρμανσης κυριαρχούν στην αγορά αφού το ξύλο είναι το πιο οικονομικά συμφέρον καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα. Η διαχρονικότητα του ξύλου συνεχίζει και ενισχύεται ανά τα χρόνια με την εξέλιξη αυτών των μέσων καύσης.

Παρακάτω θα παραθέσουμε μερικά παραδείγματα καλών ενεργειακών μέσων με βάση την σχέση οικονομίας-απόδοσης:

IDRO-70-P

Τα ενεργειακά τζάκια-καλοριφέρ

Τα ενεργειακά τζάκια-καλοριφέρ είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το βέλtιστο όσο αφορά την απόδοση και την οικονομία.

Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή κάλυψη που παρέχει σε όλους τους χώρους μέσω των σωμάτων-καλοριφέρ. Η ιδανική λύση για σπίτι χωρισμένο σε αρκετά δωμάτια, δηλαδή χωρίς ενιαίους χώρους.

Παρέχει ζεστό νερό χρήσης (ΖΝΧ) με την χρήση ειδικού κιτ για μέγιστη εξοικονόμηση.

Αριστερά είναι ένα από τα κορυφαία τζάκια-καλοριφέρ με βάση τις επιλογές των αγοραστών. Το Idro 70 της EdilKamin, πρόκειται για τις πιο VMF (Value For Money) αγορές υψηλής απόδοσης και αναλογικά χαμηλής τιμής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: energeiakatzakia.gr

Firek-1

Η διαχρονικότητα του ξύλου-Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια

Μια άλλη πολύ καλή περίπτωση που πρέπει να απασχολεί τους πιθανούς αγοραστές είναι τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια.

Πιο οικονομικά κατά την αγορά τους από τα ενεργειακά τζάκια-καλοριφέρ με σαφώς μικρότερη απόδοση βέβαια αν μιλάμε για χωρισμένους χώρους.

Η ιδανική επιλογή για θέρμανση ενιαίων χώρων με υψηλή απόδοση.
Με την αερόθερμη λειτουργία του προωθεί τον ζεστό αέρα που παράγει μέσω λειτουργίας βεντιλατέρ.

Το Firek 1 της EdilKamin μπορεί να ζεστάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χώρους οικονομικά με την υψηλή του απόδοση και το ισχυρό του βεντιλατέρ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: energeiakatzakia.gr

Οικονομία στο έπακρον με ενεργειακές κασέτες τζακιού

Μια εναλλακτική αλλά αποτελεσματική και αξιόπιστη λύση είναι η ενεργειακή κασέτα τζακιού.

Ιδανική για όσους διαθέτουν ήδη παραδοσιακό τζάκι και θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα αποδοτικό ενεργειακό μέσο θέρμανσης.

Επίσης με αυτό τον τρόπο διατηρούμε την επένδυση του παραδοσιακού τζακιού που αλλιώς θα ξηλωνόταν σε περίπτωση που τοποθετούσαμε κανονικό ενεργειακό τζάκι.

Η Ecostar της EdilKamin είναι η πιο οικονομική κασέτα της αγοράς με βάση την τιμή αγοράς της, απόδοσης της και εξοικονόμησης στην κατανάλωση ξύλων που προσφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site:
energeiakatzakia.gr

Οικονομία με μοντέρνες πινελιές με ενεργειακές σόμπες ξύλου μοντέρνου design

Για κάποιους ιδανική λύση θα μπορούσε να ήταν μια ενεργειακή σόμπα ξύλου. Ζεσταίνει τον χώρο σας αποδοτικά χωρίς να έχει να ζηλέψει την απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού.

Εύκολη κατά την εγκατάσταση αφού παραδίδεται συναρμολογημένη σε ολοκληρωμένη μορφή. Μοναδικός περιορισμός της πιθανώς ανάλογα με το μοντέλο είναι κατά την εισαγωγή των ξύλων. Αν δεν διαθέτει μεγάλο θάλαμο καύσης δεν μπορούν να εισαχθούν μεγάλα ξύλα.

Η Tally 8 UP της EdilKamin διαθέτει υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με υψηλή αισθητική λόγω της μοναδικής γραμμής της.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Tally 8 up στο site:
energeiakatzakia.gr

Η διαχρονικότητα του ξύλου-Ενεργειακές σόμπες ξύλου παραδοσιακού design με φούρνο

Για τους λάτρεις της αισθητικής της παράδοσης μια καλή επιλογή είναι και η συγκεκριμένη κατηγορία σομπών.

Συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή απόδοση με το παραδοσιακό ύφος.

Ο συγκεκριμένος τύπος σόμπας επίσης διαθέτει και φούρνο. Μια πολύ πρακτική επιλογή αφού συνδυάζει την θέρμανση μας με το ζέσταμα του φαγητού.

Αυτό φυσικά συμβάλλει και στην εξοικονόμηση αφού μας παρέχει χρήση φούρνου παράλληλα με την χρήση θέρμανσης.

Η Dafne της EdilKamin που συνδυάζει απόδοση, πρακτικότητα και παράδοση.

Μάθετε περισσότερα για την Dafne στο site:
edilkaminhellas.gr

Η πρόταση της ΔΕΛΗΣ Α.Ε.

Η πρόταση της ΔΕΛΗΣ Α.Ε. είναι να μας εμπιστευτείτε για την μελέτη, προμήθευση και τοποθέτηση-εγκατάσταση του ενεργειακού μέσου θέρμανσης μέσω ξύλου για τον χώρος σας. Εξυπηρέτηση με υψηλά στάνταρ σε συνδυασμό με καταπολέμηση της ακρίβειας της εποχής μας. Ειδικές τιμές σε συνεννόηση με τηλεφωνική συνομιλία στην εταιρεία μας.

Χρήσιμα άρθρα:

Ενεργειακές σόμπες: Τι να προσέξετε
Βέλτιστος τρόπος θέρμανσης σπιτιού
Τα dont’s των ενεργειακών τζακιών

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com

Site: energeiakatzakia.gr