Παρουσιάσεις Προϊόντων, Χρήσιμες Συμβουλες

Σόμπες Pellet: Μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση

Σόμπα Pellet EdilKamin

Όλο και δημοφιλέστερη επιλογή των καταναλωτών στην θέρμανση είναι οι σόμπες Pellet τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί στην Ελλάδα ως μέσα θέρμανσης τα παράπονα ήταν πολλά. Είτε για την απόδοση τους, είτε για την ποιότητα των υλικών τους, είτε για την καθαριότητα και την συντήρηση καθώς και για διάφορα άλλα θέματα. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Οι σόμπες Pellet όμως έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ποιότητα κατασκευής τους είναι πλέον απαράμιλλη.

Σόμπες Pellet: Η απόδοση

Η υψηλή απόδοση πλέον είναι σε πολύ υψηλά στάνταρ με την εξέλιξη της τεχνολογίας των σομπών. Χρησιμοποιώντας κάποιες ειδικές τεχνικές κατασκευής οι κατασκευαστές συναρμολογούν ένα πολύ αποδοτικό σύστημα καύσης. Η κατασκευή τους ακολουθεί κάποια στάνταρ φυσικά τα οποία έχουν κάποιες διαφορές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

KLIK-EDILKAMIN

Σόμπα αερόθερμη Pellet EdilKamin KLIK

Η αερόθερμη σόμπα pellet KLIK της EdilKamin είναι μια εξαιρετική επιλογή για αποδοτική και οικονομική θέρμανση.

Ιδανική επιλογή θέρμανσης για ενιαίους χώρους με υψηλή απόδοση αλλά και με χαμηλή κατανάλωση ταυτόχρονα

Βασικά Χαρακτηριστικά

  1. Ωφέλιμη Ισχύς: 3,5/8,3 kW
  2. Απόδοση: 90%
  3. Κατανάλωση Pellet: 0,8/1,9 kg/h
  4. Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ: 17 kg
  5. Ενεργειακή Κλάση: A+
  6. Διαστάσεις: 49.5 × 47 × 100 cm

Φυσικά ανάλογα με την επιλογή ισχύς που θα επιλέξουμε καθορίζουμε και την δύναμη της θέρμανσης αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.

Η κατασκευή τους περιλαμβάνει:

  • Προώθηση του αέρα μέσω χρήσης ανεμιστήρα-βεντιλατέρ. Ανάλογα τον κατασκευαστή προφανώς ποικίλλει και η ισχύς του βεντιλατέρ (Watt).
  • Ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος για το Pellet που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του στον χώρο καύσης. Παραλλαγή των συγκεκριμένων σομπών έχει τον χώρο αποθήκευσης εξωτερικά της σόμπας με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα Πέλλετ.
  • Αυτόματο, ρυθμιζόμενο σύστημα τροφοδοσίας του Πέλλετ από τον χώρο αποθήκευσης στον χώρο καύσης.
  • Το πιατάκι που φιλοξενεί την καύση. Αυτό διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή σε κάθε σόμπα Pellet.
  • Ηλεκτρική αντίσταση που βοηθάει στην παραγωγή φλόγας.
  • Ειδικές διαδρομές καυσαερίων. Μέσω αυτών των διαδρομών φεύγουν τα καυσαέρια της σόμπας προς την καμινάδα και μετά εκτός του σπιτιού. Βέβαια έχουν και αυτές οι διαδρομές τον λειτουργικό σκοπό τους όσο αφορά την απόδοση. Με τις διαδρομές καπναερίων τα καυσαέρια φιλοξενούνται για μεγαλύτερο διάστημα στο εσωτερικό της σόμπας, με την θερμότητα που διαθέτουν προσφέρουν άρα στην συνολική απόδοση της θέρμανσης.
  • Ηλεκτρονική πλακέτα διαχείρισης του καπνού της καύσης. Αυτό έχει ως στόχο την όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση με όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση.
  • Κάποια μοντέλα διαθέτουν πάνω από μια εξόδους θερμού αέρα. Αυτό έχει ως σκοπό την θέρμανση πολλαπλών χώρων πέρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται η σόμπα. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται με την χρήση αεραγωγών για την σύνδεση της σόμπας με τα άλλα δωμάτια.

Όλα που προαναφέρθηκαν φυσικά αφορούν γενικά τις σόμπες Pellet αλλά και ακόμα ειδικότερα τις αερόθερμες σόμπες αυτού του τύπου. Τι ισχύει όμως για τις σόμπες Pellet καλοριφέρ?

Αρχικά οι σόμπες καλοριφέρ δεν ζεσταίνουν τον χώρο με ζεστό αέρα. Αντιθέτως η θέρμανση γίνεται με την σύνδεση τους με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού (Σώματα Καλοριφέρ). Η κυκλοφορία του νερού στα σώματα επιτυγχάνεται με την χρήση του κυκλοφορητή. Επίσης με τον κυκλοφορητή επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ). Μια σόμπα Pellet καλοριφέρ προτείνεται σε ένα σπίτι με λίγους ενιαίους χώρους και μεγάλο διαχωρισμό στα δωμάτια. Αυτό συνίσταται καθώς αερόθερμα δεν μπορούν να ζεσταθούν πολύ αποτελεσματικά μη ενιαίοι χώροι.

Σόμπα Καλοριφέρ Pellet EdilKamin MILLA H 12 UP

Θερμάνετε αποτελεσματικά όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας με την σόμπα καλοριφέρ pellet MILLA H 12 UP της EdilKamin.

Δυνατή απόδοση θέρμανσης σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας με χρήση σωμάτων καλοριφέρ με την MILLA H 12 UP.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  1. Διαστάσεις: 52x56x110 cm
  2. Ωφέλιμη Ισχύς: 3,3/12,4 kW
  3. Απόδοση: 93%
  4. Κατανάλωση: 0,7/2,8 kg/h
  5. Ενεργειακή Κλάση: A++
  6. Χωρητικότητα: 24 kg

Σόμπες Πέλλετ : Η εξοικονόμηση

Η εξοικονόμηση των σομπών Pellet οφείλεται στην πολύ καλή σχέση κατανάλωσης-απόδοσης που διαθέτουν αυτές οι σόμπες. Αυτό τις κατατάσσει στα συμφέρον ενεργειακά μέσα θέρμανσης. Φυσικά η κατανάλωση μπορεί να ρυθμιστεί μέσω των ρυθμιζόμενων συστημάτων ελέγχου τροφοδοσίας καυσίμου που διαθέτουν. Άρα ο κάθε καταναλωτής ανάλογα με τις ανάγκες του για θέρμανση μπορεί να ρυθμίσει την ροή του πέλλετ και αντίστοιχα και έτσι την εξοικονόμηση του.


Χαρακτηριστικά με ένα σακί Πέλλετ των 15 κιλών ένα σπίτι μπορεί να περάσει 1-2 μέρες ανάλογα με τις θερμικές απαιτήσεις του κάθε σπιτιού.
Η αλήθεια είναι πως στα καινούρια σπίτια οι θερμομονώσεις (θερμοπρόσοψη, κουφώματα) συνεισφέρουν τόσο πολύ στην θερμική αυτονομία του σπιτιού που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί ένα 15κιλο σακί Pellet να κρατήσει παραπάνω από 1-2 μέρες.

Η προμήθεια του Πέλλετ ποικίλλει ανάλογα τον προμηθευτή. Υπάρχουν διαφορές από προμηθευτή σε προμηθευτή τόσο σε τιμή αλλά όσο και σε ποιότητα. Μεγάλη σημασία δίνουμε στο να μην έχει πολύ υγρασία καθώς αυτό δυσκολεύει την καύση και την απόδοση αντίστοιχα. Άρα συνοψίζοντας όσο λιγότερη η υγρασία στο Πέλλετ τόσο πιο αποδοτική και η καύση του.

Βέβαια στα προαναφερόμενα για να έχουμε καλή απόδοση και άρα καλή εξοικονόμηση πρέπει να προστεθεί και η αγορά ενός πιστοποιημένου αποδοτικού ενεργειακού μέσου. Δηλαδή η αγορά μιας ποιοτικής ενεργειακής σόμπας Pellet είτε αερόθερμης είτε καλοριφέρ.

Σημαντική είναι και η προστασία του περιβάλλοντος στην οποία συνεισφέρουν ως μέσο θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο ίδιο το καύσιμο. Το Πέλλετ κατά την καύση του ο άνθρακας που απελευθερώνει είναι ισοδύναμος με αυτό που απορροφάται από το δέντρο από το οποίο προήλθε κατά την ανάπτυξη του. Δηλαδή εκτελεί αυτό που ονομάζουμε ουδέτερη καύση. Κατά αυτό τον τρόπο εκμηδενίζεται η βλάβη που προκαλείται στο περιβάλλον κατά την καύση Πέλλετ.

Επίλογος

Οι σόμπες Pellet είναι ένας ιδανικός και σύγχρονος τρόπος θέρμανσης. Παρεξηγημένος στην εποχή μας λόγω της ακρίβειας στην τιμή του Pellet. Αυτό αντισταθμίζεται και υπερκαλύπτεται βέβαια από την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση των σομπών. Ειδικά με την εύρεση ενός οικονομικού αλλά και ποιοτικού προμηθευτή Πέλλετ το καθιστά ιδανική λύση για την θέρμανση οποιουδήποτε χώρου.

DELIS WEB

Επειδή όλος ο διάλογος για την συμφέρουσα χρήση Pellet για θέρμανση ξεκινάει από την αγορά αποδοτικού μέσου καύσης Pellet εμπιστευτείτε την ΔΕΛΗΣ Α.Ε. για την προμήθεια της σόμπας Pellet σας στις καλύτερες τιμές!

Επίσης προσφέρουμε υπηρεσίες τοποθέτησης, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061

Email: delistzakia@gmail.com

Site: energeiakatzakia.gr

Χρήσιμα άρθρα

Ενεργειακή κασέτα τζακιού: Τι είναι
Συντήρηση και καθαρισμός για ενεργειακό τζάκι εύκολα και γρήγορα
Σημαντικότητα της καμινάδας στα συστήματα θέρμανσης