Παρουσιάσεις Προϊόντων, Helpful tips

Ενεργειακές σόμπες: Τι να προσέξετε

Ενεργειακή σόμπα

Εδώ θα παρουσιάσουμε έναν συνοπτικό οδηγό για τις ενεργειακές σόμπες. Τι πρέπει να προσέξετε καθώς και με ποια κριτήρια πρέπει να αγοράσετε την καινούρια σας σόμπα. Φυσικά κυριότερα κριτήρια είναι τα πρακτικά κριτήρια επιλογής (απόδοση, εξοικονόμηση κλπ.) αλλά και άλλα προφανώς κριτήρια (ασφάλειας, αισθητικής κλπ). Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή σας.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής στις ενεργειακές σόμπες

Φυσικά το Α και το Ω στην επιλογή ενεργειακής σόμπας είναι η απόδοση καθώς και η κατανάλωση. Αυτό σημαίνει πως η καλύτερη επιλογή είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Προφανώς το ζητούμενο είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση. Αν πετύχετε την καλύτερη δυνατή αναλογία ανάμεσα σε αυτά τα 2 τότε μιλάμε για μια πραγματική αγορά “Value For Money” (VFM). Παρακάτω θα δούμε ένα παράδειγμα μιας τέτοιας επιλογής.

Η ενεργειακή σόμπα Tally 8 UP S

Η αερόθερμη ενεργειακή σόμπα ξύλου Tally 8 UP S είναι μια σόμπα υψηλής απόδοσης και αισθητικής, με τη σφραγίδα ποιότητας της EdilKamin.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η πολύ καλή σχέση απόδοσης-κατανάλωσης στο 85,6% και 2 kg/h αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικά Tally 8 UP S

  1. Διαστάσεις: 50 χ 50 χ 176 cm
  2. Απόδοση: 85,6%
  3. Κατανάλωση (Ξύλα): 2 kg/h
  4. Ισχύς: 8 kW
  5. Ενεργειακή κλάση: Α+
  6. Κάλυψη χώρου: 50-100 τμ.
  7. Σχήμα Εστίας: Κυκλικό
  8. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη

Φυσικά στα βασικά κριτήρια εντάσσεται και η ενεργειακή κλάση.
Ένα προϊόν με ενεργειακή κλάση Α+ είναι συνήθως το ζητούμενο για την καλύτερη απόδοση.

Προσαρμογή στο χώρο και επιπλέον κριτήρια

Προφανώς δεν εφαρμόζουν όλες οι σόμπες κατάλληλα σε όλους τους χώρους ιδανικά. Καλό είναι η επιλογή μας να είναι ανάλογα και με τον χώρο που διαθέτουμε.
Για παράδειγμα για εφαρμογή σε έναν πιο στενό χώρο επιλέγουμε ένα πιο μικρό μοντέλο σόμπας σε διαστάσεις. Άλλο κριτήριο για την τοποθέτηση στον σωστό χώρο είναι και το αν προϋπάρχει τρύπα για την σωλήνα εξόδου καυσαερίων της σόμπας.

Tally 8 b

Η μικρή αλλά θαυματουργή Tally 8

Η εξαιρετική σόμπα Tally 8. “Μικρή” σε μέγεθος αλλά “μεγάλη” σε απόδοση. Μια σόμπα που μπορεί πραγματικά να χωρέσει παντού και να καλύψει μεγάλους χώρους με την φυσική ροή της. Το υψηλό κάθετα σχήμα της εστίας της θα χωρέσει ιδανικά ακόμα και τα μεγάλα ξύλα σας.

  1. Διαστάσεις: 50 x 50 x 128 cm
  2. Ωφέλιμη ισχύς: 8 kW
  3. Απόδοση: 85,6%
  4. Ενεργειακή κλάση: Α+
  5. Συνολικό βάρος: 171 kg

Πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει οικονομία με υψηλή απόδοση και φυσικά υψηλή αισθητική.

Φυσικά οι σόμπες δεν περιορίζονται απλά σε αερόθερμες. Για πιο απαιτητικούς χώρους υπάρχουν και οι σόμπες-καλοριφέρ.
Παρακάτω θα παρουσιάσουμε ενδεικτικά τζάκι-καλοριφέρ για την κάλυψη κάθε ανάγκη σας.

flama red

Η σόμπα-καλοριφέρ Flamma14

Η ενεργειακή σόμπα-καλοριφέρ Flamma14 της EdilKamin. Μια σόμπα με πολύ υψηλή απόδοση αλλά και αισθητική. Μπορεί να ζεστάνει τους χώρους σας εύκολα ακόμα και αν δεν είναι ενιαίοι.

  1. Διαστάσεις: 63 x 56 x 134 cm
  2. Κάλυψη-χώρου: 100-150 τ.μ.
  3. Ενεργειακή κλάση: Α+
  4. Απόδοση: 87,4%
  5. Περιεχόμενο νερού: 40 L
  6. Κατανάλωση: 3,5 (ξύλα) (kg/h)
  7. Σχήμα εστίας: Ίσιο
  8. Άνοιγμα Πόρτας: Ανοιγόμενη

Φυσικά μπορεί να γίνει επιλογή κατά την εγκατάσταση για το αν επιθυμούμε το μοντέλο μας να έχει ανοιχτό ή κλειστό δοχείο διαστολής.

Οι σόμπες-φούρνοι

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία ενεργειακών σομπών είναι οι σόμπες που είναι και φούρνοι. Αυτό βολεύει καθώς παράλληλα με την θέρμανση μπορούμε και να θερμάνουμε φαγητό ταυτόχρονα έχοντας έτσι 2 σε 1. Αυτό φυσικά γίνεται χωρίς να στερούμαστε κάτι σε απόδοση.

DECOR_cuoio

Η σόμπα-φούρνος Decor C

Η Decor C έιναι μια ενεργειακή σόμπα-φούρνος της EdilKamin.

Ξυλόσομπα σε ρουστίκ στυλ εξοπλισμένη με σόμπα από ανοξείδωτο χάλυβα (27 x 30 x 24h cm), με διακοσμημένες κεραμικές πλευρές και ένθετο, πόρτα και πόδια από χυτοσίδηρο.

Το μπροστινό και το επάνω μέρος είναι από εμαγιέ χυτοσίδηρο με βολικούς αφαιρούμενους δακτυλίους για να μπορείτε να ζεστάνετε τα τρόφιμα.

  1. Διαστάσεις: 44 x 45 x 122 cm
  2. Ισχύς: 7,2 kW
  3. Ενεργειακή κλάση: Α+
  4. Κάλυψη χώρου: 190 m³

Μια σόμπα 2 σε 1 σε καταπληκτική τιμή.

Επίλογος

το ιδανικότερο είναι να συμβουλευτείτε την DELIS S.A. για την πιο σωστή αγορά ενεργειακής σόμπας, τζακιού ή κασέτας. Μετά από μελέτη των αναγκών σας και του χώρου, σας συμβουλεύουμε και προμηθεύουμε με το ιδανικότερο προϊόν για την κάλυψη των αναγκών σας. Φυσικά καλύπτουμε και την τοποθέτηση του τζακιού-κασέτας ή και σόμπας στο χώρο σας καθώς και την τεχνική υποστήριξη σε ότι χρειαστείτε!

Χρήσιμα άρθρα:

Top 10 κορυφαία προϊόντα θέρμανσης EdilKamin
Εγκατάσταση τζακιού και μαρμάρινη επένδυση