Παρουσιάσεις Έργων

Εγκατάσταση τζακιού και μαρμάρινη επένδυση

marmarini_ependysh4

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη λύση της DELIS S.A. για εγκατάσταση τζακιού και μαρμάρινη επένδυση.
Τονίζουμε τον όρο ολοκληρωμένη λύση καθώς στον τομέα των ενεργειακών εστιών θέρμανσης είναι μοναδικό φαινόμενο μια επιχείρηση να κάνει: Την προμήθεια, την εγκατάσταση του τζακιού ολοκληρωμένα (Άνοιγμα καμινάδας, τρυπών, τοποθέτηση, σύνδεση βεντιλατέρ, γυψοσανίδες κλπ.) και τέλος να κάνει την επένδυση.Το μότο μας άλλωστε είναι το “ΌΛΑ ΣΕ ΕΝΑ“.
Ας πάμε βέβαια να δούμε το κάθε κομμάτι αυτής της ολοκληρωμένης διαδικασίας ξεχωριστά.

Η προμήθευση της ενεργειακής εστίας

Ο κάθε πελάτης κάνει την επιλογή η οποία είναι πιο κοντά στα οικονομικά του δεδομένα. Εμείς η ΔΕΛΗΣ Α.Ε. με λειτουργία από το 1960 φροντίζουμε οι τιμές μας να είναι ανταγωνιστικές. Επίσης σε αυτό το μοτίβο διαθέτουμε πολλές επιλογές “για κάθε τσέπη“.

Εγκατάσταση τζακιού και μαρμάρινη επένδυση: Η εγκατάσταση

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση της ενεργειακής εστίας.
Παρακάτω θα παρουσιάσουμε συνοπτικά πως γίνεται μια εγκατάσταση τζακιού:

marmarini_ependysh2
  1. Αρχικά γίνεται μελέτη του χώρου. Αυτό είναι βασικό για να καθοριστούν οι αποστάσεις της τοποθέτησης καθώς και το που θα γίνουν οι τρύπες για το πέρασμα της καμινάδας, των αεραγωγών κλπ. Επίσης με αυτή την μέτρηση καθορίζεται που θα τοποθετηθούν τα στηρίγματα του τζακιού για την υπερύψωση του.
  2. Την μελέτη ακολουθεί η διάνοιξη των τρυπών στα υπολογισμένα σημεία. Αυτό γίνεται από την εταιρεία μας συνήθως με αδιατάρακτη κοπή με χρήση καροτιέρας.
    Το πλεονέκτημα που διαθέτει έναντι της διάνοιξης τρύπας με κομπρεσέρ ή άλλα μέσα είναι η ακρίβεια. Κάνει τρύπα ακριβώς στην διάμετρο που θέλουμε χωρίς να προκαλεί άλλες ζημιές.
    Οι ζημιές από τα άλλα μέσα προκαλούνται συνήθως λόγω των κραδασμών (στην περίπτωση κομπρεσέρ) ή με την χρήση αυτών των μέσων σε πέτρινους τοίχους (ανεπιθύμητη απώλεια πετρών λόγω των κραδασμών).
    Δείτε παρακάτω βίντεο μας με την διαδικασία της αδιατάρακτης κοπής: ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ ΚΟΠΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ (& ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ)
  3. Μετά την διάνοιξη των τρυπών γίνεται η τοποθέτηση των στηριγμάτων του τζακιού και ύστερα η τοποθέτηση του πάνω στα στηρίγματα.
  4. Έπειτα περνάμε την σωλήνα της καμινάδας για να εφαρμοστεί στην κατάλληλη υποδοχή του τζακιού. Η σωλήνα που επιλέγουμε συνήθως είναι μονωμένη. Αυτό συμφέρει για αρκετούς λόγους, μερικούς από αυτούς μπορείτε να τους διαβάσετε στο άρθρο μας: Σημαντικότητα της καμινάδας στα συστήματα θέρμανσης
    Παράλληλα περνάμε και τις σωλήνες των αεραγωγών εσωτερικά του σπιτιού.
  5. Τέλος γίνεται η τοποθέτηση των γυψοσανιδών για την κάλυψη του τζακιού.

Φυσικά τα βήματα αυτά είναι διατυπωμένα συνοπτικά και στην εκτέλεση τους έχουν και αρκετές ακόμα τεχνικές λεπτομέρειες.

Εγκατάσταση τζακιού και μαρμάρινη επένδυση: Η μαρμάρινη επένδυση

Μετά τα παραπάνω βήματα της εγκατάστασης τοποθετούμε και την μαρμάρινη επένδυση. Η μαρμάρινη επένδυση συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα.
Βασικό είναι να τονίσουμε πως η μαρμάρινη επένδυση αποτελείται από μάρμαρα που παράγει η εταιρεία μας και μπορούμε να καθορίσουμε εύκολα:

  1. Τις διαστάσεις
  2. Τον χρωματισμό
  3. Τα σχέδια
  4. Την ποιότητα του μαρμάρου

Η τοποθέτηση της μαρμάρινης επένδυσης γίνεται από εμάς με προσοχή στην λεπτομέρεια και σεβασμό στον χώρο του πελάτη.

Γιατί να επιλέξει κάποιος μαρμάρινη επένδυση?

Η επιλογή του μαρμάρου προσθέτει μοναδικότητα και πολυτέλεια στο χώρο σας. Η επένδυση μαρμάρου δίνει έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας.
Η επιλογή του μαρμάρου δημιουργεί μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ της θερμότητας της φωτιάς και της δροσιάς του μαρμάρου. Το μάρμαρο, με την υψηλή αισθητική και την πολυτελή υφή του, είναι ιδανικό για τη διακόσμηση του τζακιού σας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επίκεντρο στον χώρο.

Τα Πλεονεκτήματα της Μαρμάρινης Επένδυσης:

  • Αισθητική-Κομψότητα-Φινέτσα: Η μάρμαρη επένδυση προσδίδει κομψότητα και φινέτσα στο τζάκι σας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό στοιχείο στον χώρο.
  • Αντοχή: Το μάρμαρο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση γύρω από το τζάκι. Επίσης το μάρμαρο ως υλικό υψηλής σκληρότητας είναι πολύ δύσκολο να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου. Τέλος δεν οξυγονώνεται σαν υλικό για να έχει και από εκεί φθορές.
    Υπάρχει μια τάση το τελευταίο διάστημα για λόγους μινιμαλισμού οι πελάτες μας να μας ζητάνε η ποδιά της επένδυσης να είναι μόνο η γυψοσανίδα. Αυτό κατά την εμπειρία μας είναι λάθος καθώς η γυψοσανίδα είναι ένα πολύ ευαίσθητο υλικό.
    Αντιθέτως το μάρμαρο είναι ένα στιβαρό αλλά και καλαίσθητο υλικό για χρήση ως ποδιά με το οποίο έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
  • Ποικιλία: Το μάρμαρο υπάρχει σε ποικιλία χρωμάτων ,υφών και σχεδίων επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το στυλ που ταιριάζει καλύτερα στη διακόσμηση του χώρου σας. Χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά που δεν χρειάζεται εξωγενείς παρεμβάσεις για να αναδειχθεί η εμφάνιση του.

Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για να τοποθετηθεί σωστά η μαρμάρινη επένδυση είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι από πρόσφατο έργο μας που μπορείτε να δείτε καλύτερα παρακάτω

Συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε εγκατάσταση της ενεργειακής αερόθερμης εστίας ξύλου Plentitude 100 της Deville σε μονοκατοικία. Μετά την εγκατάσταση εφαρμόσαμε την μαρμάρινη επένδυση που απεικονίζεται.
Αυτή η χαρακτηριστική υφή του μαρμάρου προέκυψε από μια ειδική τεχνική παλαίωσης που εφαρμόσαμε. Επίσης λεπτομέρειες της επένδυσης που είναι άξιες αναφοράς:

  • Τα μασίφ κολωνάκια στα άκρα με τον στρογγυλό σχηματισμό.
  • Το ημίλευκο μάρμαρο που προσδίδει μοντέρνο ύφος αλλά και κλάση στην επένδυση.
  • Η σαγρέ και αντικέ υφή που προκύπτει από την ειδική τεχνική που προαναφέραμε.
  • Τέλος ο χαρακτηριστικός πορόλιθος στο μέσο της κατασκευής με λεπτομέρεια σκαλίσματος.

Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΕΛΗΣ Α.Ε.

Είναι εμφανές, λοιπόν, πως η προμήθεια και η τοποθέτηση των τζακιών είναι μία διαδικασία που χρειάζεται γνώση και επαγγελματισμό. Η εταιρεία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. βρίσκεται κοντά σας για την επίλυση των όποιων αποριών. Με επαγγελματική υπευθυνότητα και ευαισθησία σας προτείνουμε το κατάλληλο ενεργειακό τζάκι για τον χώρο σας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Εκμεταλλευτείτε το ολοκληρωμένο σύστημα μας για την προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση του ενεργειακού τζακιού σας καθώς και την κάλυψη του με μαρμάρινη επένδυση δικής μας παραγωγής και θα μείνετε πλήρως ικανοποιημένοι. Η ιδανική λύση για όποιον θέλει εύκολη, γρήγορη και υπεύθυνη εγκατάσταση είναι να μας εμπιστευτεί! ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ! Και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com
Site:
energeiakatzakia.gr

Χρήσιμα άρθρα μας:

Εξουσιοδοτημένο service και εγκάτασταση στην Ελλαδά
Τα dont’s των ενεργειακών τζακιών