Helpful tips

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αγορά ψησταριάς;

wolves-of-kitchen

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αγορά ψησταριάς καθώς πλησιάζει ο 15Αύγουστος; Η εποχή των καλοκαιρινών γιορτών και εκδρομών,η διάθεση μας για μάζωξη και εξωτερικό ψήσιμο αυξάνεται. Το μπάρμπεκιου και οι ψησταριές αποτελούν αγαπημένες δραστηριότητες για πολλούς από εμάς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι η ευκαιρία να συγκεντρωθούμε με την οικογένεια και τους φίλους, να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα και να απολαύσουμε νόστιμα φαγητά κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

Ο 15Αύγουστος μας προσφέρει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε με τον πιο απλό και νόστιμο τρόπο: Μ,έσα από τις αρωματικές απολαύσεις της ψησταριάς. Είναι η εποχή που οι ψησταριές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας εμπειρίας και μας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή ψησταριάς για να προμηθευτεί κάποιος, ώστε να είναι ικανοποιημένος απ’όλες τις απόψεις?

Τα είδη των ψησταριών

Ψησταριά με κάρβουνο

Πλεονεκτήματα :

  1. Φυσική γεύση: Η καύση των καρβουνιάρικων αναδεικνύει τη φυσική γεύση των τροφίμων, προσδίδοντας μια μοναδική, απολαυστική γεύση που δύσκολα επιτυγχάνεται με άλλες μεθόδους μαγειρέματος.
  2. Υψηλή θερμοκρασία: Οι κάρβουνοι μπορούν να παρέχουν υψηλές θερμοκρασίες, επιτρέποντας τη γρήγορη ψήση των τροφίμων και διατηρώντας την υγρασία και την τρυφερότητά τους.

Μειονεκτήματα :

  1. Καθαριότητα: Η χρήση καρβουνιάρη μπορεί να αφήσει κάτι λίγο σκούρο ή μαύρο στην επιφάνεια της ψησταριάς και να προκαλέσει σκόνη ή υπολείμματα που δυσκολεύουν τον καθαρισμό.
  2. Καπνός: Η ψησταριά με κάρβουνο παράγει αρκετό καπνό κατά το μαγείρεμα, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα καρβουνιάρη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ενοχλητικό ή ακόμα και επιβλαβή περιβαλλοντικό πρόβλημα.
  3. Χρόνος προετοιμασίας: Η ψησταριά με κάρβουνο απαιτεί περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί σε σχέση με άλλες ψησταριές, καθώς πρέπει να προσθέσετε τα κάρβουνα, να τα ανάψετε και να περιμένετε να φτάσουν σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Ψησταριά με υγραέριο


Πλεονεκτήματα :

  1. Εύκολος έλεγχος θερμοκρασίας: Οι ψησταριές με υγραέριο διαθέτουν ενσωματωμένους ρυθμιστές θερμοκρασίας, που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία με ακρίβεια και να διατηρήσετε σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  2. Γρήγορη προθέρμανση: Οι ψησταριές με υγραέριο έχουν γρήγορο χρόνο προθέρμανσης, σε σύγκριση με τις ψησταριές με κάρβουνο. Μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα σας σχεδόν αμέσως μετά την ενεργοποίηση της ψησταριάς.

Μειονεκτήματα :

  1. Κόστος υγραερίου: Η αγορά υγραερίου και η αντικατάσταση των μπουκαλιών ή η επαναπλήρωση των δεξαμενών μπορεί να είναι συγκρίσιμα ακριβότερη σε σχέση με τη χρήση κάρβουνου ως πηγή θερμότητας.
  2. Εξάρτηση από υγραέριο: Η ψησταριά με υγραέριο είναι εξαρτημένη από τη διαθεσιμότητα υγραερίου. Αν ξεμείνετε από υγραέριο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τότε θα πρέπει να περιμένετε να αντικατασταθεί ή να επαναπληρωθεί το μπουκάλι ή η δεξαμενή.
  3. Αποθήκευση: Τα μπουκάλια ή οι δεξαμενές υγραερίου μπορεί να απαιτούν ειδικό χώρο για αποθήκευση, ενώ το κάρβουνο είναι συνήθως πιο εύκολο να αποθηκεύεται.


Ψησταριά με ρεύμα

Πλεονεκτήματα :

Ασφάλεια: Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι συνήθως πιο ασφαλείς σε σχέση με ψησταριές που χρησιμοποιούν κάρβουνο ή υγραέριο, καθώς δεν υπάρχει φλόγα ή άμεση επαφή με εύφλεκτα υλικά


Έλεγχος θερμοκρασίας: Οι ηλεκτρικές ψησταριές διαθέτουν ενσωματωμένους ρυθμιστές θερμοκρασίας που σας επιτρέπουν να ελέγξετε ακριβώς τη θερμοκρασία και να διατηρήσετε σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μειονεκτήματα :

Περιορισμένη φορητότητα: Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι συνήθως σταθερά συνδεδεμένες σε πρίζα, οπότε η φορητότητά τους είναι περιορισμένη σε σύγκριση με τις ψησταριές που χρησιμοποιούν κάρβουνο ή υγραέριο.

Περιορισμένη θερμοκρασία: Οι ηλεκτρικές ψησταριές μπορεί να μην μπορούν να φτάσουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες όσο ορισμένες άλλες μέθοδοι, όπως οι ψησταριές με κάρβουνο ή υγραέριο.

Ενέργεια και λογαριασμοί: Η χρήση ηλεκτρικής ψησταριάς μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Χτιστή Ψησταριά

Μειονεκτήματα :

  1. Κοινωνική διασκέδαση: Η χτιστή ψησταριά δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για κοινωνική διασκέδαση και μαγειρική συγκέντρωση, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους και να παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία μαγειρέματος.


Πλεονεκτήματα :

  1. Χρόνος κατασκευής:Η κατασκευή μιας χτιστής ψησταριάς απαιτεί χρόνο και εργασία, οπότε αναμένετε να περάσετε μερικές ημέρες ή περισσότερο για να ολοκληρωθεί.
  2. Πλεονεκτήματα
    Εξατομικευμένος σχεδιασμός: Μια χτιστή ψησταριά ενσωματώνεται στον κήπο ή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, προσφέροντας μια εξατομικευμένη λύση που ταιριάζει απόλυτα με την αρχιτεκτονική και το στυλ του χώρου σας.
  3. Ευελιξία μαγειρέματος/Μεγάλη χωριτηκότητα: Οι χτιστές ψησταριές συνήθως παρέχουν διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας και λειτουργίες, όπως ψήσιμο, γκριλ, καπνιστό κρέας και περισσότερο. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο του μαγειρέματος και την προετοιμασία διαφόρων ειδών φαγητού ταυτόχρονα.
  4. Κοινωνική διασκέδαση: Η χτιστή ψησταριά δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για κοινωνική διασκέδαση και μαγειρική συγκέντρωση, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους και να παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία μαγειρέματος.

Επίλογος

Είναι εμφανές λοιπόν,πως οι χτιστές ψησταριές έχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα μειονεκτήματα,σε σύγκριση με τις υόλοιπες.Συνεπώς η αγορά,σε συνδιασμό με την τοποθέτηση και τη συντήρηση μιας χτιστής ψησταριάς είναι μία διαδικασία που χρειάζεται γνώση και επαγγελματισμό. Η εταιρεία DELIS S.A. βρίσκεται κοντά σας για την επίλυση των όποιων αποριών. Με επαγγελματική υπευθυνότητα και ευαισθησία σας προτείνουμε τη κατάλληλη χτιστή ψησταριά για τον χώρο σας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.Μπορείτε να δείτε όλες τις χτιστές ψησταριές που είναι διαθέσιμες από την εταιρία μας εδώ

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com

Site: energeiakatzakia.gr


Χρήσιμο άρθρα :

Τα αξεσουάρ των BBQ που χρειαζόμαστε
Top 10 προϊόντα θέρμανσης EdilKamin
Τρία προγράμματα ενεργειακής ανακίνισης και αναβάθμισης