Χρήσιμες Συμβουλες

Φωτιά: Εύκολο και γρήγορο άναμμα

fotia

Η Μεγάλη εβδομάδα σχεδόν πέρασε, αυτό σημαίνει πως κατά παράδοση θα πρέπει να ανάψουμε φωτιά για να ψήσουμε.
Πολλές φορές το να ανάψει κάποιος φωτιά είναι μια διαδικασία που λόγω λάθος τεχνικής καταντάει σχεδόν “αγγαρεία”. Άρα ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος που μπορεί να ανάψεί κάποιος φωτιά? Παρακάτω θα παρουσιάσουμε την καλύτερη τεχνική για άναμμα φωτιάς:

Αρχική τοποθέτηση των ξύλων για την φωτιά

Αρχικά τοποθέτησε δύο σχετικά μικρά ξύλα σε απόσταση 8-10 εκατοστών

Αρχική θέση

Έπειτα άναψε μια παστίλια-προσάναμμα και τοποθέτησε την ανάμεσα στα ξύλα

fotia2
Τοποθέτηση προσαννάματος

Τοποθέτησε δύο καυσόξυλα καθετα στα δύο πρώτα ξύλα. Σημαντικό είναι η απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα δύο ξύλα να είναι ελάχιστη (λιγότερο από ένα εκατοστό).

Τοποθέτηση των υπόλοιπων ξύλων

Προσθέτεις, κάθετα, ένα ακόμα ξύλο.

Τοποθέτηση άνω ξύλου κάθετα

ΔΕΝ μετακινείς τα ξύλα και μέσα σε ένα τέταρτο έχουμε την τέλεια φωτιά για να ζεστάνει τον χώρο μας. Σε περίπτωση που ο σκοπός της φωτιάς είναι το ψήσιμο προσθέτεις κάρβουνα όταν κρίνεις απαραίτητο.

Συντηρείς τη θράκα σου προσθέτοντας ένα καυσόξυλο κάθε 30-40 λεπτά. Έτσι εν τέλει πετυχαίνεις την τέλεια φωτιά και την συντήρηση της.
Σε περίπτωση που η θράκα είναι σε ανοιχτή εστία (ψήσιμο) πέρα από το καυσόξυλο μπορείς να προσθέσεις και κάρβουνα για την συντήρηση της.


Γνωρίζετε πάντα πως η μεγάλη θερμοκρασία στις κλειστές εστίες παίζει σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθεί μία εντυπωσιακή φλόγα. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, τα αέρια που εγκλωβίζονται στην κλειστή εστία αναφλέγονται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σημαντικό είναι να τονιστεί πως στο άναμμα της φωτιάς παίζει μεγάλο ρόλο ο τύπος του ξύλου και τα επίπεδα υγρασίας του. Όσο πιο ξερό τόσο πιο εύκολα κάνει καύση.

ΔΕΛΗΣ Α.Ε.
Site: www.energeiakatzakia.gr
Τηλ: 217000 9300