Χρήσιμες Συμβουλες

Ενεργειακό τζάκι ή κασέτα?

Ενεργειακό τζάκι-Ενεργειακή κασέτα

Η επιλογή του κατάλληλου μέσου θέρμανσης είναι ένα συνεχές ερώτημα των πελατών και αναγνωστών μας.
“Τι μέσο θέρμανσης πρέπει να βάλω στον χώρο μου που είναι Χ τετραγωνικα?”
“Ποιό υλικό καύσης συμφέρει περισσότερο οικονομικά?”
Και στις δύο παραπάνω ερωτήσεις η σωστή απάντηση είναι:
1. Σίγουρα σαν καύσιμο θέρμανσης το ξύλο 2. Φυσικά το μέσο θέρμανσης που θα χρησιμοποιηθεί να είναι ενεργειακό και πιστοποιημένο προϊόν 3. Σε αυτό το μοτίβο μιλάμε για ενεργειακό τζάκι ή ενεργειακή κασέτα τζακιού.


Όπως είναι φυσικό ακολουθεί και η ερώτηση: Τι συμφέρει περισσότερο? Ενεργειακό τζάκι ή κασέτα?

Το δίλημμα ανάμεσα σε ενεργειακό τζάκι ή κασέτα

Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν απόλυτα σωστές ή λάθος απαντήσεις σε αυτό το δίλημμα. Για διαφορετικούς λόγους μπορεί να είναι προτιμότερο να βάλουμε τζάκι και για άλλους λόγους να είναι προτιμότερο να βάλουμε ενεργειακή κασέτα. Εδώ θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου και υπό ποιές περιπτώσεις έιναι η καλύτερη επιλογή.

Ενεργειακό-τζάκι-Idro-50

Το ενεργειακό τζάκι

  1. Αρχικά το ενεργειακό τζάκι είναι μια πολύ καλή λύση για σπίτια που δεν διαθέτουν ήδη προϋπάρχοντα χώρο παραδοσιακού τζακιού. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ένα σπίτι με προϋπάρχοντα χώρο παραδοσιακού τζακίου δεν μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα ενεργειακό τζάκι.
  2. Έχουν πολύ υψηλή απόδοση σε μεγάλους χώρους με την τοποθέτηση τζακιού καλοριφέρ. Προσφέρουν μεγάλη και ενιαία κάλυψη στους χώρους του σπιτιού με χρήση των σωμάτων καλοριφέρ.
  3. Σε ενιαίους χώρους καλή είναι και η επιλογή αερόθερμου τζακιού με βεντιλατέρ. Το βεντιλατέρ έχει γίνει βασική προϋπόθεση πλέον στο να προωθείται άμεσα η θερμότητα στον υπόλοιπο χώρο.
  4. Άλλος τρόπος σύνδεσης τους είναι η σύνδεση τους με την ενδοδαπέδια θέρμανση. Ένας αρκετά καλός τρόπος για να ζεστάνετε ποιοτικά όλο το σπίτι σας.

Η ενεργειακή κασέτα

  1. Ιδανική λύση για σπίτια με προϋπάρχοντα χώρο παραδοσιακού τζακιού. Ο κύριος σκοπός της είναι η τοποθέτηση σε τέτοιο χώρο χωρίς να χρειάζεται κάποιο γκρέμισμα. Είναι και ο βασικότερος λόγος που δημιουργήθηκαν ως προϊόν καθώς αποτρέπουν το να χαλαστεί μια επένδυση τζακιού στην οποία έχουν επενδυθεί χιλιάδες €.
  2. Ιδανικές για τοποθετήσεις σε μικρούς χώρους λόγω του μικρότερου μεγέθους τους.
  3. Πιο οικονομικές κατά μέσο όρο από τα ενεργειακά τζάκια.
  4. Αρκετά μοντέλα κασετών διαθέτουν και βεντιλατέρ αρκετά ισχυρά, ώστε να έχουν αρκετά μεγάλη κάλυψη των χώρων.

Το συμπέρασμα

Εν τέλει το συμπέρασμα είναι πως ο καθένας πρέπει να προσαρμόζεται στην αγορά του ανάλογα τις απαιτήσεις του. Με βάση την οικονομία και τις συνθήκες που πλέον επικρατούν δεν μπορεί κάποιος πλέον απλά να αγοράσει το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και ακριβότερο τζάκι που υπάρχει. Πρέπει η αγορά του να είναι έξυπνη και να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να πληρώσει υπεραξία.


Για αυτούς τους λόγους το ιδανικότερο είναι να συμβουλευτείτε την ΔΕΛΗΣ Α.Ε. για την πιο σωστή αγορά τζακιού ή κασέτας. Μετά από μελέτη των αναγκών σας και του χώρου, σας συμβουλεύουμε και προμηθεύουμε με το ιδανικότερο προϊόν για την κάλυψη των αναγκών σας. Φυσικά καλύπτουμε και την τοποθέτηση του τζακιού-κασέτας στο χώρο σας καθώς και την τεχνική υποστήριξη σε ότι χρειαστείτε!

Δείτε εδώ την ολοκληρωμένη καινοτόμα εγκατάσταση τζακιού της ΔΕΛΗΣ Α.Ε. με μαρμάρινη επένδυση

Χρήσιμα άρθρα:

Τα dont’s των ενεργειακών τζάκιων
Το τζάκι καλοριφέρ Idro για μέγιστη οικόνομια
Top 10 κορυφαία προϊόντα θέρμανσης EdilKamin

Επικοινώνησε μαζί μας:

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com
Site: energeiakatzakia.gr