Χρήσιμες Συμβουλες

Ξύλο vs πέλλετ

Ξύλο vs πέλλετ. Τα τελευταία χρόνια αυτή η αναμέτρηση αυτών των καυσίμων υλών απασχολεί πολύ κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι το τι συμφέρει περισσότερο για θέρμανση από τα δύο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση καθώς και οι δύο τρόποι έχουν τα πλεονεκτήματα τους αλλά και τα μειονεκτήματα τους.

Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Παρακάτω θα αναλύσουμε την κάθε καύσιμη ύλη.

Team ξύλο

Το ξύλο ως καύσιμη ύλη έχει ως μεγάλο παράγοντα το μέσο το οποίο το καίει. Το μέσο αυτό θα μπορούσε να είναι: Παραδοσιακό τζάκι , ξυλόσομπα,τζάκι κασέττα, ενεργειακό τζάκι και σε κάποια πολυκατοικία πιθανώς λέβητας-καυστήρας. Συνήθως το βέλτιστο μέσο καύσης για το ξύλο είναι το ενεργειακό τζάκι καθώς τείνει να έχει την μεγαλύτερη απόδοση. Οι τιμές και η ποιότητα της ξυλείας ποικίλουν ανάλογα τον κάθε προμηθευτή. Συνήθως το ξύλο έχει χαμηλότερη τιμή αναλογικά με άλλα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Μεγάλο ρόλο παίζουν στην απόδοση του ξύλου και τα επίπεδα υγρασίας του, όσο πιο υψηλά τόσο και μικρότερη η απόδοση του. Υψηλή είναι και σε αρκετές περιπτώσεις η προσβασιμότητα του σε π.χ. αγροτικές περιοχές όπου ιδιώτες μπορούν να το εξασφαλίσουν από τα αγροκτήματα τους.

Δεν συμβάλλει στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά την καύση του. Ρύπους μπορεί να εκκρίνει στην ατμόσφαιρα μόνο κατά την ατελής καύση του από ελαττωματικά ή μη ποιοτικά μέσα καύσης.

Team πέλλετ

Το πέλλετ ως καύσιμη ύλη έχει και αυτό αρκετή ποικιλία στα μέσα καύσης του. Αρχικά υπάρχει η σόμπα πέλλετ,ενεργειακό τζάκι πέλλετ, τζάκι κασέττα πέλλετ και τέλος λέβητας πέλλετ. Έχει μια μεγάλη πρακτικότητα όσο αφορά την μεταφορά και την αποθήκευση του καθώς είναι πάντα συσκευασμένο σε σακί. Φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν απαιτέιται κοπή δέντρων. Παράγει ελάχιστη τέφρα κατά την καύση του κάτι που καθιστά τον καθαρισμό των μέσων καύσης του εύκολο. Είναι επίσης αρκετά οικονομικότερο από άλλα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Αν πρόκειται για ποιοτική ποικιλία έχει αποδοτική καύση καθώς δεν επηρεάζεται από την υγρασία.

Επίλογος

Εν τέλει όλη αυτή η συζήτηση πηγάζει επειδή αυτές οι καύσιμες ύλες είναι κοντά η μία στην άλλη όσο αφορά τις τιμές τους. Ανάλογα την περίπτωση του καθενός και κατα πόσο μπορεί να βρεί οικονομικά την καύσιμη ύλη κάνει και την επιλογή του.

Η εταιρεία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. με την εμπειρία χρόνων και τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτει θα σας δώσει την λύση σε ότι χρειάζεστε.

Χρήσιμα άρθρα:
Γρήγορο και εύκολο άναμμα τζακιού.
Είναι το τζάκι σας πράγματι ενεργειακό?
Ξέρετε πραγματικά πόσα ξύλα καίτε?

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com