Χρήσιμες Συμβουλες

Προαγορά: Εξοικονόμηση στη θέρμανση

proagora-thermansi

Τι σημαίνει ο όρος προαγορά?

Ένας όρος άγνωστος σε πολλούς αλλά σωτήριος σε όσους τον γνωρίζουν και τη σημασία του.
Αν ήταν παροιμία θα ήταν η “Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.
Αν ήταν μύθος θα ήταν ο μέρμηγκας από τον μύθο “Τζίτζικας και Μέρμηγκας”.
Περιληπτικά άρα είναι η ικανότητα κάποιου να προβλέψει για κάτι πριν αυτό συμβεί.
Εξάλλου πλέον πολλές έρευνες έχουν δείξει πως το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι σχεδιασμένο τόσο για το να αντιδρά σε κάτι, όσο για το να προβλέπει και να προνοεί για κάτι.
Ποιά όμως η συσχέτιση όλων αυτών με την θέρμανση και πως μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό?

Προαγορά: Η θέρμανση στις μέρες μας

Είναι αλήθεια πως η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει για τα καλά όλους τους τομείς της ζωής μας. Συγκεκριμένα για το θέμα μας η θέρμανση είναι ανάμεσα στους τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση. Έχουν ανεβεί τα κόστη στα περισσότερα είδη θέρμανσης καθώς και στις καύσιμες ύλες που χρησιμοποιούν. Ειδικά όσο αφορά τις καύσιμες ύλες κάποιες πλέον δεν είναι σε καμία περίπτωση συμφέρουσες επιλογές.
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι οι πλέον ΜΗ συμφέρουσες επιλογές καθώς έχουν φτάσει σε αστρονομικά υψηλές τιμές.
Το ίδιο ισχύει και για το ρεύμα καθώς τόσο η ενεργειακή κρίση όσο και τα ιδιωτικά καθεστώτα ιδιοκτησίας στις εταιρείες έχουν προκαλέσει χάος στην τιμολόγηση του κόστους ρεύματος. Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί με όλα αυτά, τι μας απομένει ως συμφέρουσα επιλογή για θέρμανση?

Η επιλογή που μας συμφέρει

Η επιλογή που απέμεινε πλέον και μας συμφέρει είναι η θέρμανση μέσω ξύλου με ενεργειακά συστήματα καύσης και όχι τα παλαιότερα μη αποδοτικά συστήματα καύσης

 • Δεν ελέγχεται από κάποιο αθέμιτο μονοπώλιο
 • Δεν επηρεάζεται εύκολα από την ενεργειακή κρίση σε βαθμό που να κάνει την τιμή του απαγορευτική
 • Πολλές φορές μπορεί να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε αυτό ανάλογα την περιοχή που μένουμε (αγροτικές περιοχές, δάση κλπ.)
 • Δεν έχει περίπλοκα και δύσκολα συστήματα καύσης με υπερβολικά υψηλά κόστη.
 • Είναι ο “βασιλιάς” της απόδοσης αν διαθέτουμε σωστό και αποδοτικό σύστημα καύσης
 • Είναι το πιο οικολογικό μέσο θέρμανσης καθώς δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα
 • Απαιτεί χώρο αποθήκευσης ωστόσο χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό μέσο αποθήκευσης (φυσικό αέριο, πετρέλαιο)
 • Παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια ως ενεργειακό σύστημα σε σχέση με παλαιό παραδοσιακό σύστημα καύσης ξύλου

Αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που το κάνουν να είναι πλέον το πιο συμφέρον ως επιλογή.
Άρα όσοι διαθέτουμε μέσα θέρμανσης με καύση ξύλου, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για αγορά καύσιμης ύλης, καθώς τώρα και το καλοκαίρι οι τιμές στην καύσιμη ξυλεία είναι πιο χαμηλές σε σχέση με το χειμώνα.

Προαγορά στο μέσο θέρμανσης

Με τον ίδιο κανόνα κινούμαστε και όσοι δεν διαθέτουμε μέσο θέρμανσης με καύση ξύλου. Και σε αυτή την περίπτωση η προαγορά είναι ο “βασιλιάς” στις αγορές καθώς τα μέσα θέρμανσης ξύλου (Ενεργειακά τζάκια, ενεργειακές κασέτες τζακιού, ενεργειακές σόμπες κλπ.) και πέλλετ είναι πιο οικονομικά τώρα σε σχέση με τον χειμώνα. Ο όρος VFM (Value For Money) βγήκε για τέτοιες περιπτώσεις.

 • Οι τιμές στα μέσα θέρμανσης ξύλου είναι αισθητά πιο χαμηλές την άνοιξη και το καλοκαίρι
 • Λόγω της μεγάλης ζήτησης τον χειμώνα υπάρχουν πολύ μεγάλες αναμονές στο να παραλλάβουμε και να εγκαταστήσουμε τα μέσα θέρμανσης ξύλου από τις εταιρείες
 • Συνδυαστικά με την αγορά μέσου θέρμανσης ξύλου αλλά και ξυλείας προς καύση κάνουμε μεγάλη απόσβεση κόστους. Το ίδιο ισχύει και για τους τεχνικούς εγκατάστασεις αλλά και τα παρελκόμενα της εγκατάστασης
 • Η απόσβεση αυτή συνεχίζεται και εν τέλει γίνεται κέρδος αφού διαχρονικά το ξύλο είναι η πιο φθηνή καύσιμη ύλη
 • Σε περίπτωση που διαθέτουμε παραδοσιακό τζάκι, με την μετατροπή του σε ενεργειακό με εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού στην θέση του ή με την τοποθέτηση ενεργειακής κασέτας τζακιού. Πετυχαίνουμε πολύ μεγάλη απόδοση που διαφορετικά είναι αδύνατη με ένα παραδοσιακό ανοικτό τζάκι

Αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αγοράς ενεργειακού τζακιού, ενεργειακής κασέτας τζακιού ή ενεργειακής σόμπας εκτός της εποχής του χειμώνα.

Που μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς

Η εταιρεία μας ΔΕΛΗΣ Α.Ε. επίσημοι αντιπρόσωποι της κορυφαίας εταιρείας ενεργειακών τζακιών και κασετών EdilKamin διαθέτουμε τις λύσεις στα προβλήματα θέρμανσης σας. Με το να κάνετε προαγορά σε ενεργειακό τζάκι ή κασέτα βοηθάτε και εμάς στο να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα όσον αφορά την παράδοση, την εγκατάσταση αλλά και να μπορούμε να σας προσφέρουμε καλύτερες τιμές, αλλά ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας στο να αποκτήσετε ένα μέσο θέρμανσης με πολύ υψηλες προδιαγραφές με τον αποδοτικότερο τρόπο.

Είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης αυτή την περίοδο “εκτός σεζόν” διότι υπάρχει πιο μεγάλη ευχέρεια συνήθως από πλευράς του αγοραστή. Τα παιδιά ή και οι ίδιοι λείπουν για διακοπές. Το σπίτι είναι μαζεμένο από χαλιά, μοκέτες κλπ. Το σπίτι δεν είναι υπό καθεστώς γενικής καθαριότητας όπως γίνεται όταν μπαίνουν τα χαλιά. Τέλος ο καιρός είναι καλύτερος και επιτρέπει πιο εύκολα πιθανές εξωτερικές εργασίες που θα χρειαστούν (καμινάδα). Γενικότερα είναι πιο εύκολες αυτές οι εργασίες εκτός της εποχής του χειμώνα.


Αναλαμβάνουμε αποστολές των προϊόντων μας σε όλη την Ελλάδα και τοποθετήσεις σε διαρκή συνεννόηση πάντα με τον πέλατη όπου παρέχουμε και τεχνική υποστήριξη στον πελάτη μας ή στον εγκασταστάτη του πελάτη μας. Επίσης αναλαμβάνουμε το πιστοποιημένο service των προϊόντων μας για κάθε δυσκολία που μπορεί να σας τύχει. Τέλος προσφέρουμε στους πελάτες μας after sales υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Διαθέτουμε ιδιαίτερα ελκυστικές προσφορές στην σελίδα μας λόγω της περιόδου προαγοράς. Επίσης ειδικές προσφορές θα λάβουν όσοι πελάτες μας προβούν σε κάποια προαγορά αυτή την εποχή και τηλεφωνικά.

Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε σε ότι μας χρειαστείτε!

Χρήσιμα άρθρα μας:

Προσφορές στα ενεργειακά τζάκια EdilKamin
Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους 2023 (Επιδότηση)
Οικονομικότερη αγορά για αποδοτική θέρμανση
Η σειρά ενεργειακών τζακιών Windo

Επικοινώνησε μαζί μας:

Τηλέφωνο: 217 000 9300 , 694 6211 061
Email: DelisTzakia@gmail.com

Site: energeiakatzakia.gr